Gelezen; Ian Adamson – Adventure racing

Geplaatst: mei 14, 2008 in Adventure Racen, Sport Boeken en Films

Gisteren vertelde ik al dat ik het boek; Guide to Adventure Racing, how to become a succesful racer and adventure athlete aan het lezen was.
Het boek heb ik in 2 dagen verslonden en ik heb helemaal zin in mijn eerste 3 daagse race met het Malheur Ultrasport Team.Die gaat overigens plaats vinden in de derde week van juni in Slovenie.Nu ben ik totaal nieuw in de sport en heb ik nog een hoop te leren. Eigenlijk heb ik alles nog te leren.Daarom is dit boek erg leuk om te lezen.
Er staat over ieder onderwerp een hoofdstuk beschreven, hardlopen, mountainbiken, kajakken, bergklimmen en andere sporten die soms in een AR voorkomen.
Zo komen alle sport onderdelen aan de orde. Handige tips en tricks in al zijn facetten.
Maar ook hoe je bijvoorbeeld met het eten om moet gaan tijdens een race. Wat is nu handig om te eten? Hoe deel je je slaap periode in als je die neemt.  Trainings tips en sportattributen die je wel en niet nodig hebt. En nog veel meer handige tips en wetenswaardigheden over adventure racen.
Zeker voor de beginnende racer als ik een erg leuk en handig boek om te lezen.
De schrijver is Ian Adamson, een icoon in het adventure racen. Hij heeft alles gedaan en gewonnen waaronder 3 keer Eco Challenge winnaar. In het boek schrijft hij ook regelmatig over zijn adventure races. Alhoewel op deze site zeer waarschijnlijk niet zo heel veel adventure racers komen is het ook een leuk boek voor degene die van sport in het algemeen houden.

Advertenties
reacties
  1. Koen schreef:

    Ik lees al dat je voorlopig nog niet bent uitgesport.
    Succes met je eerste loopje morgen weer.

  2. geert schreef:

    wat zeg je nu? Op deze site komen zeker wel adventure racers, evenals lopers, joggers, spurters, kogelstoters, bokkepoten, muggezifters, slimme bollen, keikoppen, handige Harry’s mét en handige Harry’s zonder harige handen, burgemeesters, kwakzalvers, Afghanen, politieagenten, criminelen, enfin, op deze site komt IEDEREEN! (ik geef toe dat ik mezelf in het bovenstaande lijstje minstens 5 keer genoemd heb …)
    btw … knap gelopen op je eigen 4-daagse maateke … respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s