Olne-Spa-Olne – Run-Bike

Geplaatst: november 25, 2007 in Adventure Racen, Marathons en Verder, Trailrunning

Toen ik vannacht meerder keren wakker werd van de wind en de regen (lees storm)  tegen de ramen vreesde ik met grote vrees. Een prima B&B in Verviers zorgde ervoor dat wij maar 20 minuten hoefde te rijden naar Olne. Buiten gekomen regende het wat maar voor we aan de wedstrijd begonnen om 8 uur was het droog. Bijna het hele team van Malheur Ultrasport was aanwezig en zo konden we goed kennis maken. Het plan was namelijk om met het hele team te gaan lopen tot 40 km en dan kon een ieder verder. En zo geschiedde, met een ontspannen start gingen we op weg. Al snel was het duidelijk dat het een grote blubber bende was op vele plekken. Soms zakte je tot boven je enkels weg en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar de omgeving en het parcours maken veel goed want dat is volop genieten. De eerste 17 km liep ik voor mijn gevoel wat zwaar. Maar ik heb een koutje op mijn keel en longen dus dat kan wel kloppen. Bij km 17 had Ingrid ons gevonden op de mountainbike. Die was zo slim om over de weg te gaan. Daar hebben we een switch gemaakt en ben ik op de fiets gegaan. Ik was echter van plan om op het parcours en dus bij de lopers te blijven. Dat gaf wel een extra dimensie aan het geheel. Want echt uitrusten is het niet met zo’n parcour op de mountainbike kan ik zeggen. Soms vroeg ik mij af of het op sommige plekken niet makkelijker was om te lopen.
Na een x aantal km’s hebben we weer een switch gemaakt en ben ik weer gaan lopen en Ingrid op de fiets. Ondertussen was het een aangenaam kennis maken met de 6 mannen en 1 vrouw van het Team Malheur. Zo leerde ik iedereen een beetje kennen en heb ik een hoop geleerd over Adventure Racen. Zo weet ik nu wat het fenomeen sleepmonsters is, wat voor spelletjes er zijn voor onderweg maar ook wedstrijd info zoals bevoorrading. Hoe het gaat met checkpoints en wat voor sporten je zoal kan tegenkomen.
Uiteindelijk gingen de km’s vrij snel voorbij. Ik zou nog een keer met Ingrid wisselen maar die nam een korte weg toen wij een fikse klim moesten maken op een steile en spekgladde helling. Tenminste dat dacht ze.

Op km punt 58 vond Ingrid ons weer. Toen had ik mij al ingesteld opdoorlopen tot de finish en zo gingen de laatste km’s ook nog wel metwat wilskracht. Ik was ondertussen aardig kapot moet ik zeggen want hetparcours is echt zwaar. Niet alleen de hoogtemeters (1950 klimmen en 1950 dalen) maken het zwaarmaar ook de blubber en het laatste uur regen,hagel en wind maakte het er nietgemakkelijker op. Maar het eind was in zicht en zo liep Team Malheur (overigens zijn we hele wedstrijd bij elkaar gebleven) de finish over inOlne 8 uur na de start. 4 ervan liepen de hele 65 km. 2 hebben combiBike en Run gedaan. Ingrid en ik idem dito. Het bracht mijn km standmet hardlopen net over de marathon. Ik liep 42.61 km in 5 uur en 38minuten, tel daarnaast 23 km op de mountainbike en je hebt een leukeRun/Bike training voor een spontane zondags training.
Kortom eenpittige eerste training met het Team zal ik maar zeggen. Maar waar wehet allemaal wel over eens waren was dat het klikte. Het is een leukegroep mensen waar ik mij gelijk op mijn gemak bij voelde. Dus ben ikbij deze lid van het Malheur Ultrasport Team en zal in Januari de eerste wedstrijd volgen om kennis te maken met de sport.
Alswelkomst cadeau kreeg ik een grote fles Malheur bier en van een van demuziek freaks een aantal cd’s vol met muziek. Genoeg reden om met hetteam in zee te gaan zou ik zeggen!
Wat betreft Olne-Spa-Olne , hetis een aanrader! Goed georganiseerd, de markeringen waren aangegevenmet lint en krijt en eigenlijk niet te missen. De 4 verzorgings postenwaren prima. Bananen, ontbijtkoek, repen, chips en drank. Na de finishkreeg je een boord heerlijke hutspot met worst en zelfs nog eensweater. Let wel, de inschrijfgeld was 7 euro!!! Daarbij krijg je eengeweldige trail dwars door de Ardennen.
Ik verheug mij al bijna op La Magnetoise,  een trail van 64 km in februari. Die wordt door dezelfde organisatie georganiseerd.

Advertenties
reacties
 1. Patrick schreef:

  Tsjongejonge, ongelofelijke prestaties weer van jullie. Ga nu inderdaad eerst maar eens rusten!

 2. Ronald schreef:

  Hee, gefeliciteerd met je lidmaatschap van het Malheur Ultrasport Team. Toen je het verhaal vertelde op weg van Zeeland naar huis had ik al zo het idee dat je wel in het groepje zou passen :))

  Jullie hebben weer een superprestatie geleverd kanjers! Afzien door de blubber en dan toch maar ‘even’ een marathon en de nodige kilometers gefietst.. top!!

  trusten!!

 3. Michelle schreef:

  Tjee vol bewondering lees ik je verhaal. Wat een doorzettingsvermogen*tja je moet wel, terug is langer(-;* Helemaal top meiden!!! Mega kanjers! Dagdag…X

 4. Tiny schreef:

  Evenementen voor de lange adem. Puike prestatie geleverd!!

 5. Mark de Boer schreef:

  Ha Martine,

  Zo te lezen heb je net zo genoten en afgezien als ik vorig jaar! We zien elkaar vast en zeker tijdens de Magnetoise.

 6. Wim schreef:

  Hela Martine…jou lidmaatschap moet nog goedgekeurd worden…nee hoor, we waren het er unaniem over eens dat je perfect in ons team past ! We hebben je meer dan 8 uur kritisch kunnen bestuderen en we zijn allen overtuigd van je mentale en fysische conditie, je team-spirit, ook het mtb ging jou goed af, net als de technische afdalingen per mtb (tenzij er een draad over de weg gespannen was…), je consumptie na de wedstrijd viel ook in onze smaak,….maw welkom in het gele Malheur leger. Nog een klein kennismakings wedstrijdje in januari en dan het grotere werk in Slovenië.

 7. Koen schreef:

  Tja dat is een heerlijk zondags training geweest.
  Martine zijn er geen foto’s gemaakt?

 8. claudia schreef:

  jaaaaaaaaaa ik geloof dit is wel YOUR THING…
  gefeliciteerd met je lidmaatschap 🙂

  Nog meer bewondering voor je..
  kijk uit na het verslag van de wedstrijd van feb

  greetz cloike

 9. martine schreef:

  @wim; haha, het draad verhaal ben ik vergeten te benoemen. Ik heb er zelfs spierpijn van de klap op mijn thorax.
  Ik zie uit naar januari, nog even oefenen met boogschieten en het komt goed….

 10. Claudia schreef:

  Gefeliciteerd met jullie prestatie, super gelopen. En met je lidmaatschap, heerlijk verhaal om weer te lezen. En er zullen er nog veel volgen met het Malheur team.

 11. Claudia schreef:

  Gefeliciteerd met jullie prestatie, super gelopen. En met je lidmaatschap, heerlijk verhaal om weer te lezen. En er zullen er nog veel volgen met het Malheur team.

 12. Yves schreef:

  Proficiat met je lidmaatschap. Kheb echt wel veel bewondering voor die ultra toestanden. Knap.

 13. Harm schreef:

  Hé Martine, weet je het zeker dat je met de Malheur-mannen verder wilt? Zo op het eerste gezicht lijken ze wel aardig, maar het zijn eigenlijk een stelletje ontzettende sadisten. Nou ja, dat merk je wel als je een keer aan Wims “Raid XL” mee doet 🙂

  Welkom in het Adventure Race wereldje… geloof me, je komt er niet meer vanaf… Tot de Fox Raid!

 14. Fred schreef:

  …En dan kom ik met mijn heroïsche verslag over 8 kilometertjes lopen door de Hollandse duinen…:-D
  Gefeliciteerd met het lidmaatschap, zo langzaam maar zeker wordt je een echte ultra-vrouw. Ach wat, dat wàs je al.

 15. hans schreef:

  Wat een evenement weer zeg… wel zwaar…gefeliciteerd met je prestatie en lidmaatschap. Mooi verhaal.

 16. Bjorn Paree schreef:

  Prachtige prestatie op zo’n zwaar parcours. In NL was het weer niet al te best en zo te lezen was dat in de ardennen niet anders.

 17. martine schreef:

  @harm; dat idee had ik ook wel, maar ze lezen mee….
  Vertel me maar wat verhalen over het team na de foxraid, of misschien nog beter voor de fox raid want ik doe hem samen met Wim 🙂

 18. Rinus. schreef:

  Een zwaar parcour en nog genoten ook onder de omstandigheden en zo weer veel opgestoken.
  Groet Rinus.

 19. JeeWee schreef:

  Je verhalen beginnen zo langzamerhand ook in de ultra categorie te vallen. leest heerlijk weg en doet je af en toe ook nog glimlachen.
  Gratis en voor niks. Toch gaan schrijven en uitgeven die verhalen van je!

 20. John schreef:

  Prachtig om te lezen! Grenzeloze bewondering voor je (jullie) prestatie lopend, fietsend door de bagger. Top!! En van harte gefeliciteerd met je toelating in het team. Het team natuurlijk gefeliciteerd met jou als nieuw member.

 21. Henk Geilen schreef:

  Hoi Martine,

  leuk om te lezen dat je je ook geamuseerd heb in de Ardennen. Gelukkig is de Magnetoise nog een klein beetje smeriger !
  Mij verslagje en foto’s staan inmiddel of is het eindelijk op mijn site.

 22. martine schreef:

  @Henk; jammer dat ik je niet gezien hebt en even de hand had kunnen schudden.
  Wellicht volgende keer. Mooi verslag en fotos. En die afdaling heb ik een groot stuk met de mountainbike gedaan, bij km 40. Adrenaline!! 🙂
  bij km 49 heb ik het ook vervloekt..alleen maar glibberen op handen en voeten..maar al met al,een toppertje!

 23. Gert schreef:

  Geweldige prestatie! Jullie zijn bikkels!

 24. joost schreef:

  zooo gaaf hoor.
  En ik maar piepen als ik 5 km over wat heuveltjes heb gelopen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s